ფრთხილად – იწვევს კიბოს!

საკვები, რომელსაც ყოველდღე მივირთმევთ

დღევანდელ მსოფლიოში ჩვენს სხეულს ვტვირთავთ სიმსივნური ქიმიკატებით, თამბაქოთი და სხვა კარცეროგენული ნივთიერებებით, მაგრამ ყველაზე უარესი, რაც შეიძლება ჩვენს ორგანიზმს გავუკეთოთ – ეს არასწორი კვებაა.

გთავაზობთ იმ საკვები პროდუქტების ჩამონათვალს, რომლის მიღებაც, ცალკეულ შემთხვევებში, შესაძლოა უსაფრთხოა, თუმცა კომბინირებულად, ის ჩვენი ორგანიზმისთვის საფრთხეს წარმოადგენს.

ასეთია, მაგალითად, პოპკორნი, რომლის სუფთა სახით მიღება სასარგებლოა, თუმცა დამუშავებული პოპკორნი შეიძლება შეიცავდეს ჰიდროგენულ ზეთებს, მიკროტალღურ ღუმელში დამზადებული პოპკორნი კი კიბოს გამომწვევი მიზეზია.

ჰიდროგენული ზეთები ყველა დამუშავებული საკვების შემადგენელი ნაწილია, როგორიცაა დაფასოებული საჭმელი, ფასტ-ფუდი, მარგარინი და ა.შ. ეს ცხიმი ერთხეულ უკვე იყო მცენარეული ზეთი, მაგრამ გადამუშავების შემდეგ ის ტრანსცხიმად იქცევა, რომელიც სხვადასხვა სახის კიბოს გამომწვევი მიზეზი შეიძლება გახდეს.

  1. ჰიდროგენული ზეთები
  2. დამუშავებული პოპკორნი
  3. ლანჩის ძეხვეული
  4. ჰოთ-დოგი
  5. თეთრი პური
  6. წითელი ხორცი
  7. დიეტური სოდა
  8. სოდა და სხვა ტკბილეული
  9.  შაქრის დაბალი შემცველობის ტკბილეული (სინამდვილეში, აქ დიეტური არაფერია)
  10. შებოლილი თევზი
  11. დაკონსერვებული საკვები
  12. ალკოჰოლი
  13. კარტოფილის ჩიფსი
  14. დამწვარი საკვები
  15. გენმოდიფიცირებული პროდუქტები
  16. არაორგანული ხილი და ბოსტნეული
  17. კარტოფილი ფრი
  18. დამწნილებული საკვები

წყარო: https://drhealthmag.com/all-too-common-foods-that-cause-cancer/

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •